Proeverij

Bierproeversgilde de Rooie Reiger uit Vianen

Het Bierproeversgilde de Rooie Reiger uit Vianen kent nog niet zo'n langdurige historie als de naam van dit illustere genootschap doet vermoeden. Ook al worden er maandelijks op de derde donderdag weer vijf nieuwe smaken aan de papillen van de leden toegevoegd tijdens de proeverij in de Rooie Reiger, toch is het gilde pas twee jaar oud.

Opgericht na een initiatief van enkele heren, waaronder biersommelier Patric Sentjens en waard Herman Gleis, kent het gilde een vaste kern van ongeveer 20 mannen én vrouwen en groeit het aantal introducees gestaag.

Naast de maandelijkse proeverij zijn er spontaan georganiseerde bijeenkomsten en excursies en dragen meerdere leden het gildegedachtegoed graag uit bij in Vianen gehouden activiteiten. Dat geldt ook voor het OZT, waar het 'promotieteam' aanwezig zal zijn om de kunst en het genoegen van het bierproeven onder de aandacht van de aanwezigen te brengen.

Zoals het een gezelschap met een dergelijke naam betaamd heeft het gilde een eigen 'wapen' en bijbehorende kledingcode, gebaseerd oude vergelijkbare gildes.

Onderstaande foto, gemaakt door gildelid Frits van der Gronde, laat het wapen zien en de (niet verplichte) attributen bolhoed en zwart colbert of gilet.

Belangstelling? Je bent van harte welkom op iedere derde donderdag van de maand in de Rooie Reiger op de Voorstraat. Aanvang proeverij: 21 uur. Kosten: € 15,-

Alles over het openwater
zwem evenement vindt u op
www.owzmerwedekaal.nl